Известие

Collapse
No announcement yet.

Сменяне на предавки на високи обороти при дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
    И викаш, че като максималната мощност е на 4000 оборота и с МАП след тези обороти кривата ще започне да расте?
    Ще расте ама ако ти така кажеш на мапера си с думите "искам нафта до 4500" тогава както върви на 3000 така и на 4500, а не както сега ще умалява там, но има едно но ще почне да загрява повече кочината

---------- Post added at 23:40 ---------- Previous post was at 23:40 ----------

Първоначално публикувано от AR28 Покажи съобщение
    Извинявай, но не съм много информиран относно тези неща точно. При мен на alfa 147 1.9 115hp, с базовата си турбинка, като я напъна и след някакви обороти пищи, след което като си махна крака от газта и после пак натисна, колата пак тръгва, но пак донякъде. Искаш да кажеш че това може да се регулира по софт ? Няма ли да е опасно за колата..
    Ако спазваш определен манталитет на каране няма проблеми
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Благодаря на всички за отговорите..ще пробвам на 4..би трябвало да е най-добре..до сега изпъвах до 4.5-5к
      147, 1.9jtd, 115hp, 8v, 01.2005, FL

Comment

Първоначално публикувано от krdd12 Покажи съобщение
        Благодаря на всички за отговорите..ще пробвам на 4..би трябвало да е най-добре..до сега изпъвах до 4.5-5к
        А дали има смисъл от това упражнение въобще? Видял ли си цените за части и ремонт? И кой толкова ще надбягаш, че да си заслужава това упражнение?
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Кочината от време на време трябва да се разтрива...не е само да те закара от т.А до т.Б...носи и удоволствие, адреналин.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            А дали има смисъл от това упражнение въобще? Видял ли си цените за части и ремонт?
            А ти знаеш ли го колко пари има/изкарва, та му даваш съвети как да си ги харчи..? И знаеш ли кое е важно за него в живота и кое му доставя най-много кеф в колата..?

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
              А ти знаеш ли го колко пари има/изкарва, та му даваш съвети как да си ги харчи..? И знаеш ли кое е важно за него в живота и кое му доставя най-много кеф в колата..?
              Оооо, стига. Аз не му броя парите в джоба и не е моя работа. Аз просто му давам съвет.
              А и ако има достатъчно пари в джоба мисля, че би карал 10-годишна кола. А и с този дизел колко бензинки ще издуха? Мисли трезво и не се заяждай
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                Не се заяждам. Ако има пари за чисто нова кола, но кара бегачка на 10 години (която ако е направена качествено струва колкото 2 нови коли но в същото време собственика не претендира с парите си, особено за пред лаиците които знаят само коя е на 10 години и коя е на 1 година и толкова), това не значи нищо повече от това, че е фен, поне според мен.
                Pak започна. Прочети вниматлно поста ми, особено за надбягването. И м/у другото коя 10 годишна кола ще струва повече от нова??? Май тук не виждам такава, освен ако не смяташ набутаните за ремонт части и някакви тунинги
                Няма 156 тук за която някой да даде 40000лв., нали?
                Last edited by NightRider; d.m.y г., 08:48. Основание: Уточнение
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Стига с мереното на пишките...само в Бг е това...като имаш 50 хилки и дай веднага кола да си вземеш...има и по-важни неща!!!
                  Колата е последната дупка на колата, преди нея има доста по-важни и смислени неща!
                  sigpic

Comment

Как ше го напъвате до 5000 оборота тоя дизел бре?
                    Мани другото, ама не чувате ли нищо изпод капака - двигателя сам си казва всичко
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Как ше го напъвате до 5000 оборота тоя дизел бре?
                      Мани другото, ама не чувате ли нищо изпод капака - двигателя сам си казва всичко
                      А и този двигател ще успее ли да напълни достатъчно въздух за това кратко време с нормалната турбина и 4 клапана или само ще дими и харчи безцелно докато се счупи?

---------- Post added at 10:51 ---------- Previous post was at 10:47 ----------

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      Стига с мереното на пишките...само в Бг е това...като имаш 50 хилки и дай веднага кола да си вземеш...има и по-важни неща!!!
                      Колата е последната дупка на колата, преди нея има доста по-важни и смислени неща!
                      Не си достатъчно ясно се изразил, но си абсолютно прав! А още повече не си струва да трошиш една кола и да я докарваш до скъп ремонт заради един евентуален миг на блаженство, особено когато парите са много по-необходими за други неща
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Е това ми е ясно...аз моята ме обвиняват, че я карам като баба и сменям предавки на 2000 оборота. Мене не ме влече да давам газ, не съм рацер! Виж извън града обичам да си карам според възможностите и условията и натискам повечко...ма не я карам в червената зона.
                        sigpic

Comment

Нещо имам чувството, че бъркате понятия като "максимална мощност" и "максимален въртящ момент", които съвсем не са синоними.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Тук бъркаш...Говорим за максимум все пак, а при софт различен от оригиналния на 4500
                            на 1 и 2 до 4200 на другите до 3800 моята така прасна 13.63 в сливен
                            Last edited by Alfabas Dimov; d.m.y г., 13:16.

Comment

Понеже спора се породи от моята любопитност, ще отбележа, че съм на 18 и се старая да карам нормално, но не защото нямам пари,а защото не съм убиец..
                              друг е въпроса, че със съученици на чист булевард се напъваме за удоволствие..но мога да си позволя един съединител (така и така е за смяна)
                              Искам да благодаря на всички за съветите .. тепърва се уча и ми помагате много

---------- Post added at 13:50 ---------- Previous post was at 13:46 ----------

понеже няколко споменаха ремап..в/около Пловдив къде ще излезе най-ефтино и колко горе долу ще е?
                              147, 1.9jtd, 115hp, 8v, 01.2005, FL

Comment

Първоначално публикувано от Alfabas Dimov Покажи съобщение
                                на 1 и 2 до 4200 на другите до 3800 моята така прасна 13.63 в сливен
                                Я пак си помисли с тоя резултат на сливен,
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X